Burgas

På rejser til Burgas er du garanteret solskin og afslapning. Den bulgarske storby ved Sortehavet lokker med langstrakte sandstrande og badevand.

Burgas er stedet at tage hen, hvis ferien står på afslapning og sol. Lige ved storbyen finder du det populære ferieresort Sunny Beach med hvide sandstrande og krystalklart vand.

Med sine godt 200.000 indbyggere er Burgas Bulgariens fjerdestørste by – og den næststørste havneby. Byen har egen lufthavn og er hovedstaden i Burgas-provinsen. Havnebyen Burgas befinder sig ved Sortehavskysten i den sydøstlige del af Bulgarien. I alt bor der ca. 425.000 mennesker i Burgas-provinsen.

Når du har fået rigeligt sol på kroppen på Sunny Beach, kan du besøge de nærtliggende historiske byer Zora, Pomorie og Nessebar – en af de ældste byer i Europa.

I Burgas serverer de mange restauranter traditionel mad fra det bulgarske køkken. Typiske ingredienser er kød, fisk, solmodne grøntsager, hvidløg, honning, fåreost og yoghurt.

Ved Sortehavet er klimaet lunt med mange solskinstimer. Den gennemsnitlige sommertemperatur er 21 grader og om vinteren 3 grader.