Mallorca

Øernes ø. En perle i Middelhavet. Mallorca kan det hele. Lange hvide strande, fest i byen og vandreture i naturen.

1970´ernes grisefester med solskoldede charterturister i én stor sangria-brandert er langt væk fra nutidens Mallorca. Den spanske ø er stadig et populært rejsemål, ikke mindst på grund af strandene og det gode vejr. Men også på grund af den smukke natur og den spændende historie. De unge tager nord på til Alcudia eller syd på til Magaluf. De lidt ældre, der bare skal have en god ferie med sol og god mad taget øst eller vest, hvor kulturen og det sande Mallorca er mere intakt.

Øen Mallorca har 628.000 indbyggere og strækker sig over 3650 km2 med en 554 km lang kystlinie. Med til den hører øen Catrera, der er udlagt som nationalpark. Mallorca har to officielle sprog: Spansk og mallorcinsk, en afart af katalansk. Mallorca er den største af De Baleariske Øer i Middelhavet, 200 km fra den spanske vestkyst. Her ligger byen Palma, der er hovedstaden for øgruppen. Den vestlige del af øen domineres af bjergkæden Serra de Tramuntana.

Foruden de dejlige badestrande er nogle af Mallorcas attraktioner de underjordiske huler i Coves del Drac, katedralen La Seo i Palma og de pittoreske landsbyer Soller og Valldemosa. Mallorca kan tilbyde mange muligheder til de rejsende: pragtfulde strande, masser af sol, venlige mennesker, festlig natteliv, og meget mere. Maden er baseret på lam, kylling, gris, masser af fine grønsager (som for det meste dyrkes lokalt) og selvfølgelig fisk. Alt godt krydret med den lokale olivenolie og hvidløg. Hovedingredienserne i det mallorcinske køkken er skaldyr, blæksprutter, fisk og svinekød. Prøv lokale retter som Aroz Brút, Berenjenas Rellenas, Coca de Trampér og Fritto Mallorquin. Klimaet på mallorca er medieterrant med meget sol, milde vintre og varme somre.

Gennemsnitstemperaturen for hele året er 17 grader. Nedbøren falder især i bjergområderne om vinteren.

Mallorca er et ret kendt feriemål blandt skandinaviske turister. Her finder du billige flybilletter til Mallorca.

København – Mallorca

Mange danskere bosætter sig på Mallorca og vi har fundet en rigtig god ejendomsmægler, som sælger huse og lejligheder. Besøg Mallorca Huse.