Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og her finder du billige flybilletter og dejlige hoteller.

“Østeuropas Paris” er Budapest blevet kaldt. Og den gamle by er da også et spændende rejsemål – rig som den er på både historie og enestående arkitektur og med masser af atmosfære.

Godt 2 mio. indbyggere bor i 500 km2 store Budapest, der er hovedstaden i Ungarn, men den beholder (ikke ligesom andre store byer) den venlige friskhed som karakteriserer landet. . Byen består af bydelene Buda og Pest – oprindeligt to byer, som smeltede sammen i 1873. Floden Donau løber gennem Budapest med bydelene Buda på den bakkede vestbred og Pest på den flade østbred. De to forbundes af syv store broer – mest kendt er Kædebroen fra 1849. Midt i Donau ligger den bilfri Margrethe-ø.

I Budapest er der en sammensmeltning af gammelt og nyt. De har specielt dejlige hoteller og en ferie i Budapest er en oplevelse over gennemsnittet som kan byde på afslapning, men også på mange kulturelle udflugter. I Budapest kan man besøge mange forskellige monumenter og seværdigheder, ligesom f.eks.: Buda slottet, Matthias kirken, Opera huset, Vajdahunyad slottet, Budapest Art Gallery, og mange flere i en næsten uendelig liste. Budapest er berømt for sine kurbade, prøv f.eks Gellert Bad eller Szechenyi-badet. Andre seværdigheder er borghøjen, boulevarden Andrássy Út med statsoperaen, Heltepladsen, Matthias-kirken, Fiskerbastionen og Nationalgalleriet. Snup også en tur med flodbåd.

Pengene rækker langt, når man spiser på restaurant i Budapest. Men selv om prisen er lav, er kvaliteten høj. Du finder selvfølgelig også den traditionelle ungarske gullash på menukortene.

Budapest har tempereret fastlandsklima. det betyder, at temperaturerne om sommeren kan nå op i nærheden af 30 graders varme og om vinteren et pænt stykke under frysepunktet. Gennemsnitlige temperaturer er omkring 20-25 grader om sommeren og 0-5 grader om vinteren.

Find flybillet til Budapest her!

Søg hoteller i Budapest her!