Gran Canaria

Først sveder du på stranden. Så køler du af i bjergene.

Gran Canaria og specielt Las Palmas er en af mest kendte feriemål for danskerne og det er helt naturligt at det er blevet sådan. Gran Canaria kan nemlig tilbyde den rejsende et væld af muligheder. Enten det er aktiv ferie man vil holde, eller bare for dem der vil slappe af, er Gran Canaria et godt sted.

Vulkanøen Gran Canaria byder på et af verdens mest varierede landskaber med bjerge og strande. Et perfekt rejsemål til at slappe af og nyde den enestående natur.

Der bor 790.000 mennesker på øen Gran Canaria, som har et areal på 1532 km2. Hovedstaden er Las Palmas de Gran Canaria, hvor de fleste bor. Øen er opdelt i 21 kommuner og har haft selvstyre siden 1912. Gran Canaria er en af De Kanariske Øer, som ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas nordvestkyst 1250 km fra det spanske fastland. Øgruppen består af 7 hovedøer, inddelt i 2 provinser – med Gran Canaria beliggende i Las Palmas de Gran Canaria, som også omfatter Lanzerote og Fuerteventura.

Strandene med deres muligheder for windsurfing, dykning og andre vandaktiviteter er selvfølgelig attraktioner på Gran Canaria. Prøv også en vandretur i bjergene og deres vulkankratre, oplev den smukke natur med mandeltræer og figenkaktus og besøg de idylliske landsbyer.

Friskfanget fisk og skalddyr har naturligt nok en stor plads på menukortene hos øens restauranter. Kartofler og yams – to af øens vigtigste afgrøder – er typisk kanarisk tilbehør. Gran Canaria kaldes også “Øen med evigt forår”.

Gennemsnitstemperaturen hele året er 21 grader, og i de koldeste perioder kommer temperaturen sjældent under 16 grader. Passatvindene fra nordøst sørger for, at somrene aldrig bliver for hede.

Du kan tjekke nedenstående side for at se aktuelle priser på flybilletter og hoteller:

København – Gran Canaria

Nogle af muligheder er: Scuba diving, windsurfing, badeferie, lystfiskeri efter havets vild (blå marlin, tun, haj), sejlsport, for bare at nævne nogle få.

Gran Canaria er velindrettet i forhold til turismen, et område som har enormt meget betydning for den lokale samfund. Det vil sige at man på Gran Canaria har adgang til stort set alle de turistiske faciliteter. Hvis du kommer til Gran Canaria er det en god idé at spise de lokale retter, som er baseret på fisk, lam og friske grønsager.

Den største by i Gran Canaria er Las Palmas. Las Palmas og nok også den mest kendte by på Gran Canaria. Indbyggerne i Las Palmas er søde og imødekommende mennesker så byen er bestemt et besøg værd.