Barcelona

En utrolig spændende by, der byder på alt indenfor kultur, natteliv, sandstrande mv. Kun 50 – 100 km nord for Barcelonas pulserende storbyliv finder du smukke sandstrande og feriebyer på den velkendte Costa Brave kyst.

Byen har en fantastisk og unik arkitektur, der er fodbold i verdensklasse, et væld af fantastiske kunstsamlinger, farverigt og udbytterigt storbyliv og selvfølgelig dejlige sandstrande. Charmerende Barcelona er leveringsdygtig i det hele. Her kan du kombinere storbyferie og badeferie.

Med sine 1,5 mio indbyggere er Barcelona den andenstørste by i Spanien. Tælles hovedstæderne med ryger indbyggertallet helt op på 4,6 mio mennesker. Byen var i 1992 været for sommer-OL og huser desuden et af verdens bedste fodboldhold, FC Barcelona. De officielle sprog er spansk og katalansk. Barcelona er hovedstad i den spanske region Catalonien. Byen ligger i det nordøstlige Spanien ud mod Middelhavet, omkranset af bjergene Montjuïc og Tibidabo. Kystlinien strækker sig fra nordøst til sydvest, og de fleste gader ligger parallelt i forhold til hinanden. Seværdighederne står i kø i Barcelona.

Seværdighederne står i kø i Barcelona

Snup en slentretur på hovedstrøget La Rambla eller i den gamle bydel Barri Gòtic, køl af ved de nærtliggende strande, besøg Picasso-museet og se også Gaudis enestående arkitektur – bl.a. Le Pedrera og Sagrad Familia. Camp Nou, hjemmebane for FC Barcelona, er et must for fodboldinteresserede.

Det er svært at nævne byer som Barcelona uden at tænke på fodbold. F.C. Barcelona huserer på det enorme Stadion Nou Camp, der har over 100.000 tilskuere på lægterne, når der er topkamp i den spanske 1. Division. Et af årets højdepunkter er opgøret mod arvefjenden Real Madrid, som senest blev vundet af Barcelona med hele 6-2. Der er dog også en anden klub fra den spanske 1. Division, der holder til i Barcelona, nemlig den noget mindre klub Espanyol. Selve klubben F.C. Barcelona gør sig dog ikke kun bemærket indenfor fodbold – da klubben også rangerer højt inden for håndbold og basketball.

Spansk mad

I Barcelona findes et væld af gode restauranter med internationale retter på menukortet. Barcelona er desuden kendt som ”Byen med de 1000 smage”, og det skyldes de mange kulinariske oplevelser, som Barcelona også byder på. Den normale åbningstid for restauranter, der tilbyder frokost, er mellem 13-16. Aftensmad serveres typisk mellem 20-23. De spanske restauranter holder dog ofte lukket søndag aften.

Vejret i Barcelona
Barcelona har dejligt vejr året rundt. Langt hen på efteråret kan man nyde solen og de nærtliggende badestrande. I juli og august bliver det op til 30 grader varmt og om vinteren sjældent under 10 grader.

Barcelona er perfekt til en weekendferie. Der er masser af billige flybilletter til Barcelona, så I kan komme afsted til en fornuftig pris.

Vi er vilde med Barcelona og kan varmt anbefale at lade sommerferien gå til Spanien.

Se i øvrigt Barcelonas officielle side.