Kreta

Endnu en af de dejlige græske øer, hvor vandet ikke bliver mere blåt og husene ikke mere hvide. Fantastisk er det, ligesom det er nemt at bestille de billige flybilletter til Kreta.

Husk snorkel og badetøj, når turen går til Kreta. Den populære græske ø er det perfekte sted til en børnevenlig familieferie, hvor I kan slappe af på de mange badestrande.

Kreta er den største græske ø med et areal på 8335 km2. I alt 650.000 bor på øen, som er opdelt i 4 regioner – Chania, Rethimno, Iraklion og Lassithi. Hovedstad er Heraklion. Kreta ligger i Ægæerhavet og er den sydligst beliggende græske ø. Der er en del bjerge på øen, som måler 250 km. fra øst til vest og har 90 byer. Størst er Knossos.

Blandt Kretas største attraktioner er de mange fantastiske badestrande. Besøg desuden det historiske palads i Knossos, Europas eneste naturlige palmelund eller nogle af øens 200 huler.

Det kretensiske køkken er både sundt og velsmagende. Det er baseret på gode råvarer som olivenolie, lokale oste, kød fra fritgående får og geder, bønner og snegle.

Klimaet på Kreta er mildt med masser af solskinstimer året rundt. Den stærke nordvestenvind – kaldet Meltemi – giver en smule afkøling i de hede måneder juli og august.

Flybilletter til Kreta er i denne tid meget billige og vi har fundet flere flyselskaber og hoteller, som netop nu har meget gode tilbud:

Billund – Chania

København – Chania

Vi kan varmt anbefale at nøjes med at købe flybilletter og efterfølgende finde et hotel på nettet – specielt på Kreta, hvor der er et kæmpe udvalg af hoteller i alle prisklasser samt gode muligheder for billige lejligheder.