Athen

Grækenlands hovedstad Athen er ved at vokse sig alt for stor. Athen er en spændende by, men også stærkt forurenet. Tag et par dage i byen og kom så videre ud til de omkringliggende strande eller øer.

Demokratiets vugge. Sådan kaldes nationen Grækenland på grund af sin årtusinder gamle historie. I hovedstaden Athen kan du træde i filosoffen Socrates´ fodspor og nyde byens spektakulære seværdigheder.

I alt 3,7 mio. mennesker bor i Athen, som gennem de seneste årtier har haft vokseværk. Bl.a. er byen Athen forlængst smeltet sammen med havnebyen Piræus. Athen er på tre sider omgivet af bjerge og har mange klipper indenfor bygrænsen, hvoraf de vigtigste er verdensberømte Akropolis og Lykavittos.

Et absolut must i Athen er Akropolis-klippen med det berømte tempel Parthenon. Besøg også den gamle bydel Plaka, bazarområdet Monistiráki, Nationalmuseet og havneområdet Piræus, hvorfra der går færger til alle de græske øer.

Under besøget i Athen finder du let traditionelle græske retter som Moussaka, Tzaziki og Souvlaki. Som så mange andre lærer du måske også at sætte pris på den uvante harpiks-smag, når du skyllder den friske fetaost, lammekød, oliven og andre græske lækkerier ned med retsina-vin.

Athen har dejligt vejr året rundt med meget lidt nedbør. Somrene er generelt varme og meget fugtige. Vejret er mildt og sommerligt langt hen på efteråret.