Alicante

Alicante er knap så kendt som Costa Brave og Costa del Sol, men bestemt et spændende rejsemål for din næste ferie. Danmarks absolut førende lavpris flyselskab tilbyder billige flybilletter til Alicante.

Husk badetøjet hvis turen går til Alicante. Hele 10 af årets 12 måneder er det badevejr i byen med de langstrakte hvide sandstrande og det livlige mylder langs den palmeomkransede strandpromenade – en af Spaniens smukkeste.

Alicante er hovedstad i provinsen af samme navn og desuden den næststørste by i Valencia-regionen. Alicante har ca. 300.000 indbyggere, og de to officielle sprog er spansk og valenciansk. Alicante ligger på Spaniens østkyst i den del af landet, som også kaldes Costa Blanca – med henvisning til de langstrakte hvide sandstrande ved Middelhavet.

Byens gamle kvarter med springvand, caféer og historiske bygninger er en af Alicantes største attraktioner. Ligesom den smukke strandpromenade Paseo de la Explanade, Santa Barbara-slottet og den nærtliggende ø Tabarca.

Prøv en af de lokale specialiteter, Turrones – en slags nougat lavet af honning og mandler. I Alicante finder du også den traditionelle Paella i valenciansk udgave, med kaninkød.

Placeringen mellem havet og bjergene giver Alicante et mildt klima året rundt. Selv om vinteren kommer temperaturen sjældent under 16 grader. Og med 300 årlige solskinsdage og bare 20 med regn er det badevejr det meste af året.