Biarritz

Rejser du til Biarrits i det sydfranske mødes du af skønne strande og fænomonale surfmuligheder.

Det siges at havet ved Biarritz har terapeutiske egenskaber. Om det er derfor mange turister har taget stedet til sig, eller om det er det gode vejr og de smukke strande vides ikke, et er dog sikkert – tusindvis af surfere besøger hvert år byen i håb om at ramme den perfekte bølge.

Biarritz ligger i det sydvestlige hjørne af Frankrig tæt på grænsen til Spanien. Allerede i 840 spottede vikinger mulighederne med stedet, og stormede Gascogne regionen – tilsyneladende pga. fremragende muligheder for hvalfangst. Byens smukke strande og den høje standard er flere gange blevet prisbelønnet

Hvert år lægger Biarritz vand til Europas førende surffestival, men er du ikke en vandhund er der stadig masser af ting at tage sig til. Besøg fx byens chokolademuseeum eller det asiatiske museeum der har en imponerende samling af kunst. Biarritz har et godt udbud af restauranter.

Foruden lækre fiskeretter er området særligt begejstret for and. En af byens speciealiteter er retten Jambon de Bayonne, der er skinke tilberedt efter århundrede gamle metoder.

Der er masser af muligheder for at få lidt af Biarritz med hjem. Byen har fine shoppingmuligheder. Er du ikke til kitschede souverniers, skal du gå efter delikate franske specialiteter samt lokalt kunsthåndværk.

Vejret i Biarritz er meget solrigt, og med behagelige temperaturer stort set året rundt. Som et ægte surferparadis bliver der på strandene dagligt markeret med hvilken aer surfing der er tilladt alt efter vejrforholdene.