Montpellier

Slik den sydfranske sol på rejser til Montpellier. Du får altid en dejlig ferie med frisk strandluft og gode oplevelser i den populære by.

En af de mest charmerende byer i Sydfrankrig. Sådan lyder skudsmålet for Montpellier – byen ved Middelhavet med den spændende historie og den ungdommelige atmosfære.

Montpellier er hovedby i Hérault-regionen og har ca. 245.000 indbyggere. Næsten halvdelen af dem er under 30 år, hvilket skyldes byens store universitet. Montpellier ligger i det sydlige Frankrig, bare 10 km. fra Middelhavet og 750 km. fra Paris. Byen gennemstrømmes af floderne Lez og Mosson. Historien har stor betydning i Montpellier, og blandt seværdighederne er da også flere museer. Bl.a. Musée de l'historie og Musée de l'infanterie.

Der er masser af gode madoplevelser i vente, når du holder ferie i Montpellier. Byens restauranter serverer god fransk mad, og regionen er desuden berømt for sine lækre kager.

Med sin placering ved kysten har Montpellier typisk middelhavsklima med behagelige milde vintre og lange varme somre, der aldrig holder op.