Kroatien

Besøg smukke Kroatien. Den tidligere jugoslaviske republik byder på afslappende strandliv og historisk opdagelsesrejse.

Rejs billigt til Kroatien med Rejser & Ferie – så er ferien sikret. Strande, bjerge, smuk natur og fascinerende historie. I Kroatien kan man både slappe af langs Adriaterhavskysten og gå på opdagelse i de historiske byer.

Kroatien er tidligere republik i Jugoslavien, men uafhængig siden 1991. Ca. 4,5 mio. indbyggere deles om 56.542 km2. Af dem bor omtrent 1 mio. i hovedstaden Zagreb. Landet omfatter selve området Kroatien, Slavonien, Dalmatien og det sydlige Istrien. Kysten langs Adriaterhavet er meget bjergrig, mens det inde i landet er mere fladt.

Foruden Dalmatienkystens strandliv byder Kroatien på fascinerende historie. Besøg Zagreb, den tidligere romerske kejserby Split, Dubrovnik eller middelalderbyen Trogir.

Det kroatiske køkken er påvirket af de omgivende lande. En klassiker er Sarma, farserede kålblade. Typisk er også fiske- og svinekødsretter, stærk pølse og egenproduceret vin.

Der findes to klimazoner i Kroatien – en tempereret kontinental og en subtropisk langs kysten. I det indre Kroatien er der mildt, mens vintrene langs kysten er kolde.