Polen

Rejser til Polen er billig ferie med store oplevelser. Tag afsted og oplev både landets smukke natur og historiens voldsomme vingesus.

Storslåede monumenter og bygninger, bjergtagende natur og gruopvækkende historie. Det hele finder du i fantastiske Polen med den barske fortid. I alt er der 38,4 mio. indbyggere i republikken Polen, hvor Warszawa er hovedstad. De deles om ca. 300.000 km2, og hovedparten af dem er katolikker. I det nordlige Polen er der fladt og for en stor del dækket af nåleskov, mens den centrale del er frugtbar landbrugsjord. Den sydlige del er præget af Karpaterbjergene.

Warszawa og Krakow har masser af kulturtilbud. Smukke naturoplevelser venter i Tatrabjergene med hovedbyen Zakopane. Besøg desuden koncentrationslejren Auschwitz. Det polske køkken er solidt og omfatter ofte kartofler og kød. Nationalretten er Bigos – surkål med kødstykker og sovs. En anden populær ret er Chlodnik (rødbedesuppe).

Polen har moderat kontinentalt klima med strenge vintre. Varmeste måned er juli med middeltemperaturer på 17-19 grader. Koldest er februar med 1-5 minusgrader.