Storbritannien

Rejser til Storbritannien byder på intenst byliv og smuk natur. Hvor du end kommer hen, er pubben et godt sted at møde de lokale.

England byder på masser af oplevelser for hele familien

England har ca. 60 mio indbyggere og er en del af Storbritannien. England kan deles op i højland og lavland. I nord rager bjergene op, mens lavlandet er præget af kalkstensbakker, lange dale, søer, fjorde, klipper og sandstrande.

Besøg Englands hovedstad London, der byder på både shopping, musicals, natklubber og seværdigheder som Big Ben og Windsor Palace.

I England finder du mad fra alle 4 verdenshjørner. Skal det være lokalt, så start med english breakfast, derefter fish & chips, afternoon tea, Sheperds Pie og en pint øl på pubben.

Fordommen om, at du skal huske paraplyen på ferien til England, passer. Landet har omskifteligt vejr med fugtigt havklima, men østkysten er dog tørrere end vestkysten.

Skotland er mere end god whisky

Der er meget mere i vente end blot sækkepiber og klantern når du rejser til Skotland.

For den kultursultne turist er Skotland et sandt paradis. Hundredevis af gamle slotte og borge er spredt over det meste af landet, og er det ikke nok kan du trave dig træt i den smukke uspolerede natur. Den er svært at tro at Skotland har været sønderrevet af religion og politiske stridigheder, når man tænker på hvilke genier landet også har fostret. Alexander Graham Bell – ham med telefonen, samt forfatteren Arthur Conan Doyle der skrev om Sherlock Holmes, er blot nogle af navnene på den lange liste over berømtheder.

Skotland udgør den nordlige del af Storbritannien, og er omgivet af hundredevis af øer i alle størrelser – bl.a. Shetlandsøerne som ligger blot seks grader syd for polarcirklen. Det bjergrige land er tyndt befolket og har masser af uspoleret natur med et rigt dyreliv.

Det skotske menukort er fyldt med herlige kødretter og fisk – ofte serveret med kartofler i alle afskygninger. Haggis er landets nationalret, og kan være lidt af en oplevelse for sarte sjæle. Den kogte fåremave er fyldt med røget fåreindmad og havremel, og spises sammen med kålroer og kartofler.

Skotterne er kendte for deres whisky – eller 'Livets vand' som ordet whisky betyder. De gyldne dråber produceres stort set over alt i Skotland, og især Single Malt Scotch Whisky er verdensberømt. Tænder du på vandreture, bjergbestigning eller en cykeltur, er det skotske højland med dets varierede terræn et sandt paradis.

Er du mere til storbyliv og kulturelle skatte, er Edinburgh en fantastisk by at gå på opdagelse i. Vejret i Skotland er ofte koldt og fugtigt, men fordi landet ligger så højt mod nord er dagene både lange og lyse, og mellem maj og juli oplever man masser af skønne solskinsdage.