Tyskland

Tag på rejser til den mægtige nabo og oplev kontrasterne. Nyd både det trendy byliv i metropolen Berlin og bindingsværks-idyllen i Alperne.

Tyroler-charme med svingende ølkrus og stramt lukkede snøreliv eller pulserende og topmoderne byliv. Du finder begge dele – og meget mere – i Tyskland.

Tyskland er en forbundrepublik med 16 delstater. Efter genforeningen af øst og vest i 1990 er det med 357.021 km2 og 82,4 mio. indbyggere et af Europas største lande. Det nordlige Tyskland er fladt, mens midt og syd er kuperet med bjerge op til 1500 meters højde. Helt mod syd rager Alperne majestætisk op.

Hovedstaden Berlin bugner af seværdigheder som Rigsdagen og Brandenburger Tor. Besøg også slottet Sanssouci i Potsdam, Neuschwanstein og domkirken i Köln.

Tyskland er hjemland for den både berømte og berygtede karrywurst. Og netop pølser, kød og kål er typiske ingredienser i det solide tyske køkken – gerne skyllet ned med et krus øl.

Det tyske klima er tempereret med udpræget kystklima i nord. Her er middeltemperaturerne 0,4 grader om vinteren og 16,6 om sommeren. Sydpå tilsvarende -2 og 17,3 grader.