Rejsebureauer og rejseselskaber

Når du bestiller en pakkerejse ved et rejsebureau er du dækket af rejsegarantifonden

Det er blevet meget populært at sammensætte sin egen rejse og bestille flybilletter og hotel hvor det er billigst på nettet. Du skal dog være opmærksom på at du ikke er dækket af rejsegarantifonden, hvis f.eks. et flyselskab går konkurs.

For at du er dækket af rejsegarantifonden skal du købe din rejse ved et rejsebureau der der medlem af rejsegarantifonden, og du skal købe rejsen som en samlet pakke med både flybillet og hotel.

Der findes et hav af rejsebureauer i Danmark, og hvis du er usikker på om et rejsebureau er medlem af rejsegarantifonden kan du altid tjekke det på Rejsegarantifonden.dk.

Normalt har større rejseselskaber adgang til mængderabat hos flyselskaberne og får derfor billigere flybilletter. Desuden har de i de fleste tilfælde haft et langt samarbejde med de enkelte hoteller.

De mindre rejsebureauer er typisk specialiseret i temarejser og et bedre valg hvis du ønsker er specielt tema for din rejse.

Du behøver ikke at bestille din rejseforsikring ved rejsebureauet for at være dækket rejsegarantifonden. Derfor kan det være en god ide at undersøge andre udbydere af rejseforsikringer