Bulgarien

Oplev det smukke land i det sydøstlige Europa med de fantastiske sandstrande og den storslåede natur. Find dine rejser til Bulgarien hos os.

Afslappet badeferie til billige penge. Lyder det tillokkende, så er Bulgarien sagen. Med den langstrakte kystlinie til Sortehavet er det let at få sand mellem tæerne og sol på kroppen. Sandstrande, lange bjergkæder, den glitrende Donau-flod og historiske bygninger – det er Bulgarien. Bulgarien kan tilbyde den rejsende pragtfulde strande, masser af sol, en pragtfuld natur (ikke mindst om vinteren) og en spændende historie, som lever i byerne og ses i de mange gamle bygninger over hele landet.

Bulgarien løsrev sig fra Det Osmanniske Rige i 1878 og har siden været selvstændig republik. Her deles ca. 8,3 mio indbyggere om ialt 110.900 km2. Hovedstaden er Sofia. Bulgarien ligger i den sydøstlige del af Europa og gennemskæres fra øst til vest af Balkanbjergene.

Kystlinien til Sortehavet er på næsten 400 km. Sandstrande, lange bjergkæder, den glitrende Donau-flod og historiske bygninger – det er Bulgarien. Turistmagneter er Sortehavs-badebyerne Sunny Beach og Golden Sands.

Det lækre bulgarske køkken er inspireret af de græske og tyrkiske naboer med lammekød og friske grøntsager. Landet er desuden en af verdens førende vinproducenter.

Bulgarien har moderat fastlandsklima. Vintrene er kolde og fugtige og somrene varme med gennemsnitlige temperaturer på henholdsvis -2 og 20-25 grader.

Alt i alt er Bulgarien et land, som giver den besøgende en masse gode overraskelser.