Grækenland

Græske guder, tonede ruder. Store byer og små øer. Find det i Grækenland.

Fornem historiens vingesus på rejser til Grækenland, og følg op med badeferie ved det turkisblå hav på en af de mange charmerende øer. For historisk og kulturelt interesserede er Grækenland et sandt mekka. Og for dem, der er mere til afslappet badeferie, intet mindre end paradis.

Grækenland har været republik, siden monarkiet blev afskaffet i 1974. Ca. 11 mio. indbyggere er fordelt på godt 130.000 km2. En trediedel af dem bor i hovedstaden Athen. Grækenland er en halvø med Det Ægæiske Hav og Det Ioniske Hav til hver side. Landet med det bjergrige landskab har i alt 1500 øer, hvoraf 160 er beboede. Størst er Kreta.

I Athen er Akropolis-klippen med det berømte Párthenon-tempel et must. Ligesom et besøg på Nationalmuseet og det ugentlige loppemarked i Monistirákien.

Olivenolie, oliven, fisk, lam, gedeost, vin, brød, hvidløg og honning er basisingredienser i det populære græske køkken med kendte retter som Souvlaki, Moussaka og Stifado.

Grækenland strækker sig over flere klimazoner, fra tempereret i bjergene til subtropisk i de lavere sletter og kystområder. Somrene er generelt varme og vintrene milde.