Tjekkiet

Lær Tjekkiet at kende på rejser med Rejser & Ferie. Hold billig ferie og besøg den populære hovedstad og resten af det naturskønne land.

Rejser til Tjekkiet – ferien starter hos Rejser & Ferie, allerede når I stiger ombord på flyet.

Tjekkiet er meget mere end verdensberømte Prag med den fantastiske arkitektur. Udenfor hovedstaden byder landet på dårende smuk natur og historiske bygninger.

Tjekkiet var tidligere en del af Tjekkoslovakiet og har siden 1993 været selvstændig republik. I alt 10,2 mio. indbyggere bor på ca. 80.000 km2 – heraf 1,3 mio. i hovedstaden Prag. Tjekkiet består af de historiske landskaber Bøhmen, Mähren og Schlesien. Landet er fladt med omgivende bjerge og gennemskåret af mange floder, bl.a. Elben og Moldau. Hovedstaden Prag bugner af seværdigheder. Besøg også Det Bøhmiske Paradis (Ceský Ráj), Kz-lejren Theresienstadt, byen Ceský Krumlar og Ørnebjergene (Orlické Hory).

Det tjekkiske køkken er solidt med masser af kød, kartofler og sauerkraut. Det skylles bedst ned med noget af alt det fremragende øl, der brygges i landet. Tjekkiet har tempereret fastlandsklima, der minder om det danske.

I sommermånederne maj-sept. er der 20-30 grader, i april-okt. køligt og 10-15 grader, i okt.-marts vinter.