Frankrig

Oplev fascinerende Frankrig på rejser med Rejser & Ferie. Romantiske Paris byder sig til med sine verdensberømte seværdigheder og charmerende stemning.

Spørger du Prinsen er svaret klart – intet er som Frankrig smart. Vin og mad i lange baner godt for både store og små ganer. Ost til morgen, ost til aften – nogen drikker vin som saften.

Ferie i Frankrig er blevet et af danskerne mest foretrukne rejsemål. Specielt fordi priserne på flybilletter til Frankrig er blevet meget billige. Gourmetmad, rustik bondemad, Euro Disney, caféliv, skisportssteder, storslået historie, Mona Lisa, eksklusiv shopping. Som turist i Frankrig har du alle muligheder.

Fordelt på ialt 550.000 km2 lever ca. 60 mio. indbyggere i Frankrig. Heraf tegner hovedstaden Paris sig for de 11 mio. Landet er en republik med 26 regioner. 76 % er katolikker.

Landskabet i Frankrig er varieret – fra kystsletterne i nord og vest ved Atlanterhavet og Nordsøen til de store bjergkæder Pyrenæerne i syd og Alperne i øst.

Frankrig er et charmerende land med mange interessante rigdomme. Smukke Paris er et absolut must med verdensberømte seværdigheder som Eiffeltårnet, katedralen Notre Dame og Triumfbuen på Champs-Élysées.

Hver franske region har sit eget køkken med egne ingredienser – i Provence f.eks. olivenolie, krydderurter og solmodne tomater. I ethvert fransk køkken har vin og ost en stor plads.

I det nordlige Frankrig er klimaet generelt køligt og fugtigt, mens landets sydlige del har tørt og varmt middelhavsklima med lange varme somre.