Italien

Nogen er til Frankrig og andre til Spanien, Men de fleste elsker Italien. Vejret, kulturen og de gode mad og vinoplevelser findes ikke mange steder som I Italien.

Fantastisk mad, suveræne skisportssteder, opera i verdensklasse, forrygende fodbold, gode vine, trendy mode. Det er ikke uden grund, temperamentsfulde Italien er et populært feriemål.

Italien er en republik med et areal på godt 300.000 km2 – inklusiv småstaterne San Marino og Vatikanstaten. Landet har ca. 58 mio. indbyggere, og katolicismen er dominerende religion. Landet består af den italienske halvø og de større øer Sicilien og Sardinien. Landskabet omfatter både mægtige bjergkæder, sletter, lavlandsarealer og fine badestrande.

Under ferien i Italien må du forbi hovedstaden Rom, kaldet “Den Evige Stad”. Besøg bl.a. Peterskirken med Det Sixtinske Kapel, Colosseum, Forum Romanum m.m. Det verdensberømte italienske køkken er meget mere end pizza og pasta.

Hver region har sine specialiteter, men generelt er maden enkel og lavet med gode friske råvarer.

Italien har mange forskellige klimatiske zoner: den sydlige del af landet er stærkt påvirket af middelhavet, den nordlige del er næsten som at være i Schweiz. I det nordlige Italien med Alperne er klimaet tempereret med lange og kolde vintre – og i syd subtropisk med korte og milde vintre. Sicilien og Sardinien har middelhavsklima.