Firenze

Tag med os på rejser til den italienske renæssanceby. Vi garanterer for en bjergtagende kulturel oplevelse i absolut verdensklasse.

Kunst, kultur og arkitektur. Det er kodeord for et besøg i utrolige Firenze, Italiens renæssanceby nummer ét. Den dårende smukke by er ikke uden grund et af verdens mest eftertragtede turistmål.

Firenze er hovedstad i den populære Toscana-region ved floden Arno. Omkring 500.000 indbyggere bor fast i byen, der blev grundlagt som romersk koloni i år 59 f.kr. Inklusiv alle forstæder udgør Firenze en provins i regionen Toscana, hvor den er centralt placeret. Den grænser i nord og øst op til Emilia-Romagna, i sydøst mod Arezzo, i syd mod Siena og i øst mod bl.a. Piza og Lucca.

Firenze bugner af seværdigheder. Et must er kunstmuseet Uffizierne, broen Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, Piazza del Duomo og galleriet Accademia med Michelangelos berømte David-skulptur. Men der er meget mere.

I Firenze kan du nyde de friske råvarer fra de toscanske marker. Prøv lokale specialiteter som den cremede Fegatini (kyllingelever) eller Ribollita (minestrone-suppe med brød og bønner). Skyl efter med den lokale Chianti-vin.

Klimaet i Firenze og omegn er behageligt. Du kan med sindsro besøge byen året rundt. Gennemsnitstemperaturen i januar er 5 grader, mens den i juli når op på 35 grader. Der falder årligt omkring 600 mm nedbør.