Venedig

Våde Venedig – fantastiske rejse. Vi sørger for dine rejser til eventyrlige Venedig – du koncentrerer dig om at nyde byens specielle stemning.

Lad romantikken blomstre i Venedig. Hvad med en sejltur i gondol, hvor du synger serenader for din udkårne? Den unikke by er en af verdens mest romantiske.

Venedig ligger ved en lagune i Adriaterhavet og består af 118 små øer. De er gennemskåret af 150 kanaler og forbundet af i alt 446 broer. Byens huse er bygget på træpæle, og mange ligger ikke mere end 1 meter over dagligt vande. Venedig – eller Venezia, som byen hedder på italiensk – ligger i det nordøstlige Italien og er hovedby i regionen Veneto. I alt 65.000 indbyggere bor i selve byen. Markuspladsen ligger centralt i Venedig, omgivet af den imponerende kirke og andre storslåede bygninger.

En tur i gondol skal også prøves – eller i en af de offentlige vandbusser, kaldet vaporettoerne. Af byens attraktioner er Rialto Broen et must, ligesom Palazzo Ducale og Galleria dell´Academia.

Det venetianske køkken er naturligt nok hovedsageligt baseret på fisk og skaldyr. Prøv bl.a. Granseola (krabber), Moeche (lille krabbe med blød skal) og fisken Seppioline.

Det er en kold fornøjelse at besøge Venedig i vintermånederne, hvor gennemsnitstemperaturen i januar er 2 grader. Klimatisk er det mest behageligt at besøge byen i perioderne marts-maj og september-oktober.