Østrig

På rejser til Østrig kan du svinge skistavene i valsetakt. Her er alle muligheder for kulturelle oplevelser og aktiv ferie på skiløjperne.

Skistave og wienervals. Det er nogle af kodeordene for Østrig – landet med de snedækkede bjerge og store komponister som Mozart, Strauss og Schubert. Østrig er ca. 83.000 km2 stort og har siden 1918 været forbundsrepublik med i alt 9 delstater.

Indbyggertallet er 8,2 millioner og det officielle sprog tysk. Østrig har land på alle sider og består for en stor del af bjerge. De vigtigste byer er hovedstaden Wien, Salzburg, Innsbruck, Graz og Linz. Ferie i Østrig er lig med kulturelle oplevelser og/eller skiløb i alperne. Besøg f.eks. Wien med den verdensberømte statsopera eller Mozarts barndomshjem i Salzburg.

Det østrigske køkken er meget andet end wienerschnitzel og æblestrudel. Landet byder bl.a. på gourmetmad med italiensk inspiration, et væld af delikate oste og fine vine.

Østrig har tempereret klima med kolde vintre og lune somre. Bjergregionerne byder på alpint klima med korte somre og lange vintre.